Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιδότηση έως και 150 ευρώ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ δικαιούχων του ΚΟΤ

Συνεχίζει τη στήριξη προς τους οικονομικά αδύναμους καταναλωτές της ΔΕΗ, η Περιφέρεια Αττικής και επιδοτεί δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου με ποσό έως και 150 ευρώ.
Συγκεκριμένα, διπλασιάζει τον προϋπολογισμό της για το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των ευάλωτων ομάδων καταναλωτών ηλεκτρισμού. Με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκαν η σύναψη και οι όροι της Προγραμματικής Σύµβασης μεταξύ της «Περιφέρειας Αττικής» και της «ΔΕΗ Α.Ε.», για την παροχή επιδότησης στους οικιακούς καταναλωτές, δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.) εντός της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ. Συνεχίζεται έτσι, με διπλασιασμό του προϋπολογισμού της, η πρωτοβουλία που ξεκίνησε η Διοίκηση της Περιφέρειας στις 22 Δεκεμβρίου 2015.
Έτσι, στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησης των πολιτών, η Περιφέρεια θεσπίζει δύο κατηγορίες ποσών:
· 100 ευρώ για τις οικογένειες με τρία προστατευόμενα τέκνα,
· 150 ευρώ για τις υποκατηγορίες: «άτομα με χαμηλό εισόδημα», «μακροχρόνια άνεργοι», «άτομα με αναπηρία», «άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης».
Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018 και οι ωφελούμενοι αναμένεται να ανέλθουν σε 30.000 οικογένειες περίπου. Στην πρώτη φάση ωφελήθηκαν γύρω στις 20.000 οικογένειες.
Δικαιούχος της επιδότησης είναι κάθε οικιακός καταναλωτής στην Περιφέρεια Αττικής, ο οποίος:
· είναι δικαιούχος Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ),
· έχει παλαιότερες οφειλές και έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ συμφωνία διακανονισμού έως 31.08.2017,
· είναι ενήμερος ως προς τις οφειλές του στο διάστημα από τις 31.08.2017 ως τις 31.10.2017.
Τέλος, ενημερώνΕΙτους καταναλωτές ότι δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια και ότι το ποσό της επιδότησης, εφόσον είναι δικαιούχοι, θα πιστωθεί μέχρι το τέλος του έτους στον λογαριασμό της ΔΕΗ με την επισήμανση «Περιφέρεια Αττικής».
ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έκτακτο δελτίο για επικείμενο καύσωνα

Μικρή σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες στη χώρα σύμφωνα με το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Πιο αναλυτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει κατά τόπους: Σήμερα Παρασκευή (04-08-2017) Στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 βαθμούς Κελσίου Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς Κελσίου Στα νησιά του Ιονίου τους 36 βαθμούς Κελσίου Το Σαββατοκύριακο (05-08-2017 και 06-08-2017) Στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου Στα νησιά του Ιονίου τους 37 βαθμούς Κελσίου Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα διατηρηθούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες μέχρι τα μέσα τουλάχιστον της επόμενης εβδομάδας. ΠΗΓΗ:  dikaiologitika.gr

Εκδόθηκε απόφαση για αύξηση στο όριο ανάληψης μετρητών

Εκδόθηκε η απόφαση για νέα χαλάρωση στα capital controls και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και πλέον επιτρέπεται η ανάληψη μετρητών σωρρευτικά έως 1.800 ευρω το μήνα. Την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού, μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κατά τη διάρκεια περιόδων 14 ημερών μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των χιλίων οκτακοσίων ευρώ (1.800) ανά ημερολογιακό μήνα. Επίσης επιτρέπεται σε εταιρείες, που έχουν τη μορφή νομικού προσώπου και τηρούν απλογραφικό ή διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, το άνοιγμα λογαριασμού, όψεως ή καταθετικού, σε πιστωτικό ίδρυμα μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID), ανεξαρτήτως της ύπαρξης άλλου διαθέσιμου λογαριασμού του οποίου είναι δικαιούχοι. Ομοίως, επιτρέπεται το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, εφόσον δεν τηρείται ήδη άλλος τραπεζικός λογαριασμός, από όσους είναι επαγγελματίες